Openbaar vervoer

Sines is eenvoudig te bereiken met de expresbussen vanaf Lissabon. Deze bussen rijden ongeveer elk uur. De dienstregeling vind je op de site van de
Rede Nacional de Expressos. De laatste bus vanuit Lissabon gaat om 19.30. De bus doet ongeveer 3 uur over de 178 kilometer. Een enkeltje kost (opgave RNE, maart 2008) 11,50 euro.

Vanuit Lissabon vertrek je vanaf het busstation Sete Rios (staat in de metro niet aangegeven, stap uit op halte Jardim Zoologico). Er is geen directe verbinding tussen het vliegveld en Sete Rios. Als je een zware koffer hebt kun daarheen je het beste een taxi nemen. Reis je met handbagage dan kun je een willekeurige bus nemen die naar Lissabon-centrum gaat. Stap dan op Marquês de Pombal op de blauwe lijn, richting Amadora Este.


De bedoeling is dat Sines ooit aangesloten wordt op het TGV-netwerk, al is niet veel mensen duidelijk waarom.

Auto

Wie wil opschieten in Portugal kan beter met de auto gaan. Neem de afslag Sines (N120) van de E01 ter hoogte van Grândola. Portugal staat bekend om zijn gevaarlijke verkeer, maar wie zich niet laat opjutten heeft niets te vrezen. Hou er rekening mee dat invoegstroken extreem kort zijn en dat Portugezen gewend zijn aan het eind te stoppen en te wachten op een gelegenheid om de snelweg op te rijden en dat vluchtstroken gebruikt worden als voet- en fietspad, marktplaats en inhaalstrook. Op de landelijke wegen moet je rekeningen houden met ijzeren honden, hoog opgeladen kurktransporten, brommers, fietsers, voetgangers, geiten- en schapenkudden en ezelskarren. Als een tegenligger een lichtsignaal geeft betekent dat meestal dat er een obstakel nadert.